Κατσαρολάτους φτιάχνουν τους γίγαντες πλακί στην «Κληματαριά», κι ας είναι οι γάστρες το δυνατό τους σημείο. Και γίνονται λουκούμι, μελωμένοι ωραία και ακέραιοι στο σχήμα – δεν έχουν ρωγμές ούτε διαλύονται. Για όποιον τους θέλει πιο ξεροψημένους, η Μαρία Σιώτου μάς δίνει και την εναλλακτική για ψήσιμο στον φούρνο.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1/2 κιλό γίγαντες ελέφαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
- 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες