Γίγαντες πλακί στην κατσαρόλα

1 year ago 50
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στην κατσαρόλα τους προτιμούν τους γίγαντες στη γνωστή ταβέρνα Κληματαριά, όμως μας δίνουν και την εναλλακτική για τον φούρνο

Γίγαντες πλακί στην κατσαρόλα

Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας

Κατσαρολάτους φτιάχνουν τους γίγαντες πλακί στην «Κληματαριά», κι ας είναι οι γάστρες το δυνατό τους σημείο. Και γίνονται λουκούμι, μελωμένοι ωραία και ακέραιοι στο σχήμα – δεν έχουν ρωγμές ούτε διαλύονται. Για όποιον τους θέλει πιο ξεροψημένους, η Μαρία Σιώτου μάς δίνει και την εναλλακτική για ψήσιμο στον φούρνο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1/2 κιλό γίγαντες ελέφαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
  •  1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  •  1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  2 καρότα, κομμένα σε φέτες
Read Original