Γαλλία: Δεν υπάρχει «κανένας λόγος» για εκτίναξη των τιμών των τροφίμων

1 year ago 53

Δεν υπάρχει «κανένας λόγος» για εκτίναξη στις τιμές των τροφίμων τον Μάρτιο, διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ.

«Δεν θα χτυπήσουν κόκκινο οι τιμές, δεν υπάρχει λόγος» δήλωσε ο Λεμέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV αναφερόμενος στους φόβους για εκτίναξη των τιμών μετά τις ετήσιες διαπραγματεύσεις των σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές τους.

Οι διαπραγματεύσεις, που πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο την 1η Μαρτίου, είναι παραδοσιακά τεταμένες, αλλά εφέτος το κλίμα είναι ακόμη πιο φορτισμένο λόγω του υψηλού πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών.

«Θα παραμείνουμε σε επίπεδα τιμών που είναι πολύ υψηλά», αλλά «δεν υπάρχει λόγος να εκτιναχθούν οι τιμές από τον Μάρτιο», εξήγησε ο κ. Λεμέρ.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα δεχθεί «τις επόμενες ημέρες» τους εκπροσώπους των προμηθευτών και των αλυσίδων σουπερ μάρκετ, για να δει πώς θα περιοριστεί ο αντίκτυπος του πληθωρισμού «στο καλάθι  των νοικοκυριών».

Ο Λεμέρ έθεσε την 15η Μαρτίου ως καταληκτική ημερομηνία για να βρεθεί από κοινού μια λειτουργική λύση στην αύξηση των τιμών των τροφίμων και γενικότερα των τιμών του καταναλωτή. «Εκτιμώ ότι προς τα μέσα του 2023, ο πληθωρισμός θα πρέπει να μειωθεί στη Γαλλία» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

naftemporiki.gr

Read Original