Γ. Θωμάτος στη Naftemporiki TV: Έτσι γίνεται πράξη το όραμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

1 year ago 53

Πώς στήνεται μία διοργάνωση με 980 ομιλητές, εκπροσώπους από 72 χώρες και στόχο την ανταλλαγή ιδεών για ό,τι σημαντικό συμβαίνει στον κόσμο μας από τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανατροπές έως την τεχνολογική εξέλιξη, την κλιματική αλλαγή και την κοινωνική συνοχή; Ο Γιάννης Θωμάτος, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, εξήγησε πώς «τρέχει» ένα τόσο φιλόδοξο project στο Naftemporiki TV και τον Λάμπη Ταγματάρχη.

«Έχουμε καλές ομάδες και εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίες είναι συντονισμένες, δεμένες και δουλεύουν αυτό το project χρόνια. Όποιος εμπλέκεται με αυτό το project το αγαπάει και δίνει το κάτι παραπάνω» τόνισε ο κ. Θωμάτος, εξηγώντας πως ένας πυρήνας 10 ατόμων ξεκινάει σχεδόν έναν χρόνο πριν να δουλεύει για το φόρουμ και αυτός σταδιακά εμπλουτίζεται στα 35 άτομα. Τις ημέρες της διεξαγωγής του Φόρουμ περίπου 500 άτομα δουλεύουν για να «τρέξει» όλη η παραγωγή χωρίς κανένα πρόβλημα

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται από τις χορηγίες ιδιωτικών αποκλειστικά εταιρειών.   «Χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ούτε το 1/10 από αυτά που κάνουμε» αναγνώρισε ο κ. Θωμάτος.

Πώς όμως ονειρεύεται το Φόρουμ μετά από 10 χρόνια; «Δεν μας ενδιαφέρει ο αριθμός των συνέδρων, αλλά η ποιότητα των ομιλητών, να γίνεται ολοένα και πιο διεθνές και να μεγαλώνει σε σημασία, μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται όχι μόνο πάνω στη σκηνή, αλλά και στους διαδρόμους».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Read Original