Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια
Αν είστε λάτρης του κρέατος, η συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης, σίγουρα θα σας συναρπάσει.
Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών - Όσοι δεν αγαπούν το κρέας θα το λατρέψουν
Ο σεφ έφτιαξε χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με σάλτσα μουστάρδας και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Η συνταγή δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και οικονομική αφού η αγορά των υλικών στοιχίζει μόνο 9 ευρώ.
Υλικά της Συνταγής
6 χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
400 γρ. πατάτες baby
1 σκελίδα σκόρδο
8 κ. σ. ελαιόλαδο
120γρ. ζωμό λαχανικών
4 κ.σ μέλι
5 κ.σ μουστάρδα με κόκκους
1 κ. γ κρεμμύδι σε σκόνη
1κ. γ σκόρδο σε σκόνη
½ γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κλωναράκια λεμονοθύμαρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
● Καθαρίζουμε με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού εξωτερικά τις πατάτες με νερό, τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό για να τις καλύψουμε, ρίχνουμε αλάτι, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν, για 20-25 λεπτά.
● Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
● Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες μαζί με τη σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και το φρέσκο θυμάρι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
● Τις μεταφέρουμε σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα χοιρινά μπριζολάκια, ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
● Μεταφέρουμε τα μπριζολάκια σε ένα σκεύος, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
● Προσθέτουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον ζωμό, το σκόρδο σε σκόνη μαζί το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
● Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ στο τηγάνι και βράζουμε, καθώς ανακατεύουμε σε συχνά χρονικά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 5 λεπτά.
● Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες μαζί με τα υγρά τους, τις πατάτες, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
● Σερβίρουμε με τη φρέσκια ρίγανη και το λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένα από πάνω.
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Star.gr Application
Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.