- 30′ προετοιμασία
- 20′ μαγείρεμα
- Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 8
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και κομμένη στη μέση
- 600 γρ. τυρί Gruyère τριμμένο – εναλλακτικά στο gruyere μια μαλακή, γλυκιά γραβιέρα της αρεσκείας μας
- 250 ml λευκό, ξηρό κρασί Gewürztraminer (ή Riesling ή Viogner)
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 70 ml Κιρς (Kirsch – ποτό από κεράσια. Θα το βρούμε σε καλές κάβες και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο
- 700 γρ. καλής ποιότητας χωριάτικο φρέσκο ψωμί, κομμένο σε κύβους με μέγεθος μπουκιάς