Φτιάχνουμε φοντί τυριών

1 year ago 63
Φτιάχνουμε φοντί τυριών

Φωτ.: Studio M.com / L. Mentzos / gastronomos.gr

  • 30′ προετοιμασία
  • 20′ μαγείρεμα
  • Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και κομμένη στη μέση
  •  600 γρ. τυρί Gruyère τριμμένο – εναλλακτικά στο gruyere μια μαλακή, γλυκιά γραβιέρα της αρεσκείας μας
  •  250 ml λευκό, ξηρό κρασί Gewürztraminer (ή Riesling ή Viogner)
  •  200 ml κρέμα γάλακτος
  •  1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  •  70 ml Κιρς (Kirsch – ποτό από κεράσια. Θα το βρούμε σε καλές κάβες και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  •  ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο
  •  700 γρ. καλής ποιότητας χωριάτικο φρέσκο ψωμί, κομμένο σε κύβους με μέγεθος μπουκιάς

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

Read Original