Ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε τεράστια πέτρα με χρυσό αξίας 160.000 δολ.

1 year ago 32

Οι προσπάθειες ενός Αυστραλού χρυσοθήρα, εξοπλισμένου με έναν φθηνό ανιχνευτή μετάλλων, καρποφόρησαν αφού κατάφερε να βρει μια πέτρα 4,6 κιλών που περιείχε χρυσό αξίας 240.000 αυστραλιανών δολαρίων (160.000 δολαρίων). 

Ο άνδρας, που δεν κατονομάζεται, έπεσε πάνω στο πολύτιμο αυτό κομμάτι γης σε περιοχή της Βικτώρια με κοιτάσματα χρυσού η οποία στις αρχές του 19ου αιώνα μεσουράνησε στο κυνήγι χρυσού της Αυστραλίας. 

Ο Ντάρεν Καμπ, ο άνθρωπος που εκτίμησε και αγόρασε τελικά το δείγμα, ανέφερε πως είναι το μεγαλύτερο που έχει δει στην 43χρονη καριέρα του. 

«Απλώς έμεινα άναυδος… Είναι ένα εύρημα ζωής», σημείωσε. 

Ο άνδρας που το βρήκε, πήγε στο κατάστημα του Καμπ στο Τζιλόνγκ, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. 

«Έβγαλε την πέτρα και καθώς την άφηνε στα χέρια μου με ρώτησε “Πιστεύεις πως αξίζει καμιά δεκαριά χιλιάρικα;”», αποκαλύπτει ο Καμπ. 

«Τον κοίταξα και του λέω: “δεν λες καλύτερα 100.000”», του απάντησε ο ίδιος που έχει συνηθίσει να τον προσεγγίζουν άνθρωποι με ψεύτικο χρυσό. 

Τότε, ο άγνωστος τυχερός τού είπε πως στα χέρια του κρατούσε τη μισή ποσότητα από αυτή που είχε βρει. Συνολικά, τα 4,6 κιλά πέτρας περιείχαν 83 ουγγιές – ή περίπου 2,6 κιλά – χρυσού. 

Ο Καμπ το αγόρασε έναντι 160.000 δολαρίων, με τον πωλητή να δηλώνει πως θα ξοδέψει τα χρήματα με την οικογένειά του. «Μου είπε “ω, η σύζυγος θα χαρεί πολύ”», θυμάται ο Καμπ. 

Παρότι ευρήματα σαν κι αυτό είναι σπάνια, η Αυστραλία εκτιμάται πως διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Read Original