Ενισχύονται οι τιμές φυσικού αερίου, εν όψει ψυχρού καιρού στην Ευρώπη

1 year ago 103

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κινήθηκαν υψηλότερα εν μέσω πρόβλεψης για ψυχρότερο καιρό που θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση σε μια περίοδο που τα αποθέματα πρόκειται να ξαναγεμίσουν.

Η Γερμανία αναμένεται να δει ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κρύο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Maxar Technologies.

Το φυσικό αέριο ήταν η μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου, με ανέμους άλλωστε χαμηλούς.

Η περιοχή αρχίζει να αναπληρώνει τα αποθέματα φυσικού αερίου, με αυτά να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 57% πληρότητα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe. Ωστόσο, η ετήσια συντήρηση στις νορβηγικές εγκαταστάσεις και κάποια άλλη υποδομή την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να περιορίσει την προσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν 1,3% στα 41,66 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το συμβόλαιο διαπραγματεύτηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από αυτό το επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε 1,5%.

naftemporiki.gr

Read Original