Έλον Μασκ: Μέσα ενημέρωσης, κολέγια και σχολεία της ελίτ είναι ρατσιστικά κατά των λευκών και των Ασιατών

1 year ago 77

Ο αμφιλεγόμενος κ. Μασκ ξαναχτύπησε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος των SpaceX, Tesla και Twitter, κατηγόρησε «τα μέσα ενημέρωσης» και τα «κολέγια και σχολεία της ελίτ» ότι είναι «ρατσιστικά» εναντίον των λευκών και των Ασιατών.

For a *very* long time, US media was racist against non-white people, now they’re racist against whites & Asians.

Same thing happened with elite colleges & high schools in America.

Maybe they can try not being racist.

— Elon Musk (@elonmusk) February 26, 2023

Ο Μασκ δημοσίευσε τα σχόλιά του στο Twitter, όπου μπορεί να υπερηφανεύεται για σχεδόν 130 εκατομμύρια ακολούθους, ως απάντηση στην είδηση ​​ότι εκατοντάδες εφημερίδες σε όλη τη χώρα αποφάσισαν να κόψουν το κόμικ «Dilbert» από τις σελίδες τους αφότου ο δημιουργός του, Σκοτ ​​Άνταμς, κατηγορήθηκε για ρατσιστικό παραλήρημα στο YouTube.

Στο βίντεό του ο Άνταμς σχολιάζει μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη Rasmussen Reports, σύμφωνα με την οποία μόνο το 53% των μαύρων ερωτηθέντων συμφώνησε με τη δήλωση «Είναι εντάξει να είσαι λευκός». Ο Άνταμς σχολίασε πως οι μαύροι που απέρριψαν αυτή τη φράση αποτελούν «ομάδα μίσους», αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Είπε ότι οι λευκοί πρέπει να μείνουν όσο πιο μακριά από τους μαύρους γίνεται. Είπε ότι ο ίδιος επέλεξε προσωπικά να ζήσει σε μια κοινότητα όπου ζούσαν λίγοι ή καθόλου μαύροι και ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους.

Εκατοντάδες εφημερίδες κυκλοφόρησαν χωρίς το κόμικ Dilbert σήμερα – Το σχόλιο του Σκοτ Άνταμς που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Το βίντεο του Άνταμς συνέπεσε με τον μήνα Μαύρης Ιστορίας στις ΗΠΑ, ο οποίος καθιερώθηκε το 1976 από τον Πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ ως μια περίοδο κατά την οποία τιμούνται οι αγώνες και οι συνεισφορές των Μαύρων Αμερικανών.

Μεταξύ των εφημερίδων που δημοσίευαν το “Dilbert” ήταν οι Los Angeles Times, The Oregonian, The Cleveland Plain Dealer, Washington Post και USA Today.

Η ανάρτηση του Μασκ και το ιστορικό της Tesla

Ο Μπράιαν Λέβιν, δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων και διευθυντής του Κέντρου για τη Μελέτη του Μίσους και του Εξτρεμισμού στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπε, απαντώντας στα tweets του Μασκ:

«Ο συστημικός ρατσισμός απαιτεί όχι μόνο τη διαδεδομένη μισαλλοδοξία μέσα σε μια ομάδα, αλλά και ένα δομικό στοιχείο που επιτρέπει την επιβολή διακρίσεων και καταπίεσης σε μια μειονότητα λόγω του πλεονεκτήματος της πρόσβασης και της εξουσίας. Ένας λευκός δισεκατομμυριούχος από τη Νότια Αφρική που έχασε πρόσφατα μια υπόθεση υψηλού προφίλ φυλετικών διακρίσεων μπορεί να μην είναι στην καλύτερη θέση να προσφέρει συμβουλές».

Όπως ανέφερε προηγουμένως το CNBC, ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε ότι η Tesla πρέπει να πληρώσει σε έναν πρώην εργάτη, τον Όουεν Ντίαζ, αποζημίωση, αφού υπέμεινε ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας και ρατσιστική κακοποίηση στο εργοστάσιο της εταιρείας όπου εργαζόταν προηγουμένως ως χειριστής ανελκυστήρων.

Επιπλέον, η EEOC, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την επιβολή της νομοθεσίας για τα πολιτικά δικαιώματα κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας, εξέδωσε αναφορά κατά της Tesla σύμφωνα με μια οικονομική κατάθεση από την εταιρεία πέρυσι.

Πριν από το πόρισμα του EEOC, το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων της Καλιφόρνια (παλαιότερα γνωστό ως Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης) μήνυσε την Tesla μετά από έρευνα τριών ετών, κατηγορώντας τη για εκτεταμένες ρατσιστικές διακρίσεις σε εργοστάσια και εγκαταστάσεις της Tesla σε ολόκληρη την πολιτεία.

Το CRD ισχυρίστηκε ότι η Tesla έχει κρατήσει μαύρους εργαζόμενους σε ρόλους χαμηλότερου επιπέδου στην εταιρεία, ακόμη και όταν έχουν τις δεξιότητες και την εμπειρία για να προωθηθούν σε υψηλότερους ρόλους, ενώ αναθέτει στους μαύρους εργαζόμενους πιο απαιτητικές, επικίνδυνες και βρώμικες εργασίες στις εγκαταστάσεις τους. H Tesla χαρακτήρισε την αγωγή του CRD «λανθασμένη» και αργότερα άσκησε ανταγωγή στην υπηρεσία.

Τα δεδομένα για τον ρατσισμό

Ο Μασκ έκανε τους ισχυρισμούς του για τα «μέσα» και ορισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και λύκεια στις ΗΠΑ χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο.

Συγκεκριμένα, έγραψε, «Τα ΜΜΕ είναι ρατσιστικά». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για *πολύ* μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν ρατσιστικά εναντίον των μη λευκών, τώρα είναι ρατσιστικά εναντίον των λευκών και των Ασιατών. Το ίδιο συνέβη με ελίτ κολέγια και λύκεια στην Αμερική. Ίσως μπορούν να προσπαθήσουν να μην είναι ρατσιστές».

Σύμφωνα με την Pew Research, οι υπάλληλοι της δημοσιογραφικής αίθουσας είναι πολύ πιο πιθανό να είναι λευκοί (και άνδρες) από τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ συνολικά. Στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σύμφωνα με την έρευνα της McKinsey, «τα μαύρα ταλέντα υποεκπροσωπούνται σε όλη τη βιομηχανία, ιδιαίτερα εκτός οθόνης». Λιγότερο από το 6% των σεναριογράφων, σκηνοθετών και παραγωγών ταινιών αμερικανικής παραγωγής είναι μαύροι, διαπιστώνει η McKinsey.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ, περίπου το 29% των μη Ισπανόφωνων λευκών στις ΗΠΑ έχουν αποκτήσει πτυχίο ή ανώτερα επίπεδα εκπαίδευσης, περίπου το 18,4% των μαύρων στις ΗΠΑ έχουν επιτύχει αυτό το επίπεδο εκπαίδευσης. και περίπου το 51,3% των Ασιατών έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο εκπαίδευσης.

Παρά το εκπαιδευτικό επίτευγμα των Ασιατικών Αμερικανών, οι Ασιάτες υποεκπροσωπούνται σε ηγετικούς ρόλους στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του Mihoko Hosoi, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Library Administration το 2022.

naftemporiki.gr

Read Original