Eίναι επίσημο: Έρχονται νέες Lord of the Rings ταινίες!

1 year ago 89

Είναι πολύ καλό, αλλά είναι και αληθινό. Την προηγούμενη Πέμπτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Warner Bros., Ντέιβιντ Ζάσλαβ, ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλείς του στούντιο Μάικ Ντε Λούκα και Παμ Άμπντι έκλεισαν συμφωνία συμφωνία για τη δημιουργία κι άλλων ταινιών βασισμένων στα αγαπημένα βιβλία του J. R. R. Tolkien.

Τα έργα θα κυκλοφορήσουν μέσω της WB New Line Cinema.

Η πρώτη τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», του Πίτερ Τζάκσον, απέφερε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η επόμενη τριλογία του Τζάκσον βασισμένη στο «The Hobbit» του Τόλκιν κράτησε τον πήχη ψηλά.

Κανένας σκηνοθέτης δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, αλλά σε μια δήλωση στο Variety, ο Τζάκσον και οι κύριοι συνεργάτες του «Άρχοντα», Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς, δήλωσαν ότι η Warner Bros και η εταιρεία Embracer «θα μας έχουν ενήμερους σε κάθε στάδιο».

«Ανυπομονούμε να μιλήσουμε μαζί τους περαιτέρω για να ακούσουμε το όραμά τους για το πώς θα προχωρήσει το franchise», δήλωσαν.

Η Freemode, τμήμα της Embracer Group, η οποία έκανε τη συμφωνία δικαιωμάτων για βιβλία, όπως το «The Lord of the Rings» και το «The Hobbit», θα ονομάζεται πλέον Middle-earth Enterprises.

Σημειώνεται πως ο ΝτεΛούκα και ο Άμπντι έφυγαν από την MGM πέρυσι για να πάρουν το τιμόνι της Warner Bros. Η αποχώρησή τους ακολούθησε την εξαγορά της MGM από την Amazon. O τεχνολογικός γίγαντας κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «Lord of the Rings» και παρήγαγε μία μόνο τηλεοπτική σεζόν, με κόστος που ξεπερνά τα 450 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

«Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Middle-earth Enterprises, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το νέο ταξίδι συνεργασίας με τη New Line Cinema και τη Warner Bros. Pictures, φέρνοντας τον ασύγκριτο κόσμο του J.R.R. Tolkien στη μεγάλη οθόνη με νέους και συναρπαστικούς τρόπους», δήλωσε ο Lee Guinchard, Διευθύνων Σύμβουλος της Freemode.

«Κατανοούμε πόσο αγαπημένα είναι αυτά τα έργα και συνεργαζόμαστε με τους συναδέλφους μας στη New Line Cinema και τη Warner Bros. Pictures, γιανα τιμήσουμε το παρελθόν, να κοιτάξουμε το μέλλον και να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο παραγωγής».

Με πληροφορίες από Variety

Read Original