Τοπικές μάχες με εκπλήξεις
Τι δείχνουν οι άγνωστες δημοσκοπήσεις που μετρούν τις τάσεις ανά περιφέρεια. Οι νομοί – βαρόμετρα και το βουβό κύμα του Βορρά.
Ποιος φταίει που επιζεί η Χρυσή Αυγή
Μήπως το πολιτικό σύστημα επαναπαύθηκε μετά το 2019; Μήπως τα κόμματα νόμιζαν ότι το νεοναζιστικό φαινόμενο θα τελείωνε μαζί με την κρίση που το επώασε; Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί απαντούν στο ερώτημα της «Κ».
Αρθρο του Νίκου Αλιβιζάτου: Γιατί ο αποκλεισμός είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ
Το πόρισμα του Συνηγόρου για την «Κιβωτό»
Συνθήκες δεσμωτηρίου, με αυστηρές τιμωρίες και καταναγκαστική εργασία, εις βάρος ακόμη και της υποχρεωτικής σχολικής εκπαίδευσης, καταγράφει ως μεθόδους «διαπαιδαγώγησης» στην «Κιβωτό του Κόσμου» το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.
Ο πόλεμος στις ΗΠΑ για το Turkaegean
Σε εκστρατεία για να μην αναγνωριστεί το εμπορικό σήμα της Τουρκίας από τις αμερικανικές αρχές έχει αποδυθεί η Αθήνα, μισθώνοντας και τις υπηρεσίες εξειδικευμένων συμβούλων στις ΗΠΑ. Η «Κ» αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της καμπάνιας.
Τα τελευταία χαρτιά του Ερντογάν
Οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να υπολείπεται της ενωμένης αντιπολίτευσης, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος έχει χτίσει βαθιά ερείσματα. Ο Κωνσταντίνος Φίλης αναλύει τα «ατού» του. Ο Μανώλης Κωστίδης μεταδίδει τους φόβους που εκφράζονται στη γείτονα για τις συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών.
Οι ροδακινιές περιμένουν εργάτες από την Ασία
«Νοσταλγούμε τους Αλβανούς», λένε οι ροδακινοπαραγωγοί στην Ημαθία, καθώς δεν βρίσκουν εργατικά χέρια για τη συγκομιδή των καρπών. Οι εργάτες από τα Βαλκάνια πλέον σπανίζουν και αναζητείται λύση από χώρες όπως το Βιετνάμ, η Ινδία και η Αίγυπτος, όπου όμως οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.
Η Ανάσταση που προσδοκώ
Τι νόημα προσλαμβάνει σήμερα η νίκη επί του θανάτου; Πώς συνάπτεται με τους φόβους και τις προσδοκίες του σύγχρονου ανθρώπου; Η «Κ» ζήτησε από επτά πρόσωπα να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Γράφουν: Στέλιος Ράμφος, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Σωτήρης Δημητρίου, Χρυσόστομος Α. Σταμούλης, Στέλιος Βιρβιδάκης
Είμαι δεκαεξάρης και ψηφίζω για πρώτη φορά
Δεν θυμούνται καλά καλά την κρίση. Εζησαν όμως στην εφηβεία τους την καραντίνα. Συζητούν με τους γονείς τους για πολιτική. Και ετοιμάζονται να ψηφίσουν για πρώτη φορά – κάποιοι εξ αυτών χωρίς ακόμη να έχουν συμπληρώσει τα 17.