Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος 1,43%, με αυξημένο τζίρο 375 εκατ. ευρώ

1 year ago 48

Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα Τρίτη, στην τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με ισχυρά κέρδη 1,43% στις 1.119 μονάδες. Στήριξη από τις τράπεζες, στο 2,54%. Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο ταμπλό ξεχώρισε η άνοδος από τις Alpha και Ελλάκτωρ, οι οποίες κατέγραψαν κέρδη άνω του 3,5%. Απώλειες για Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα. Κέρδη και για την Πειραιώς.

Στο 4,42% το ελληνικό δεκαετές ομόλογο. Στο 3,98% το αμερικανικό δεκαετές.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σταθεροποίησαν τις συναλλαγές, παρά τις πιέσεις στην αρχή των συνεδριάσεων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 υποχώρησε 0,4% το πρωί της Τρίτης, αν και σημείωσε άνοδο 0,09% στις απογευματινές συναλλαγές.

Οι μετοχές της Υγειας υποχώρησαν 0,6%, αν και αρκετοί κλάδοι σημείωσαν άνοδο, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 1,67%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γαλλία και την Ισπανία ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο για τον Φεβρουάριο, με τις αυξήσεις των τιμών να επιταχύνονται σε ετήσια και μηνιαία βάση και στις δύο χώρες.

Στραμμένα είναι τα βλέμματα και στο Λονδίνο, αφότου ο Ρίσι Σούνακ υπέγραψε τη Δευτέρα μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται από το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,9% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, φτάνοντας στο 1,2051δολάρια.

Οι αμερικανικές μετοχές άνοιξαν ελαφρώς χαμηλότερα την Τρίτη, κλείνοντας τον Φεβρουάριο στο κόκκινο. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2%. Ο Dow υποχωρεί 0,3%, ή περίπου 85 μονάδες. Ο Nasdaq χάνει 0,1%.

naftemporiki.gr

Read Original