Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες απώλειες χάρη στις τράπεζες

1 year ago 56

Απώλειες 0,13% στις 1.121 μονάδες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τις τράπεζες να λειτουργούν υποστηρικτικά στο +0,9%. Κέρδη 1,5% για την Coca Cola.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν σε γενικές γραμμές στάσιμες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τα εταιρικά κέρδη με το βλέμμα στη δημοσίευση των πρακτικών της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 περιόρισε τις προηγούμενες απώλειες για να διαπραγματευτεί με πτώση 0,4% στις απογευματινές συναλλαγές, με τους κλάδους να είναι ανάμεικτοι. Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν 1,5%, τα αυτοκίνητα μειώθηκαν 1% και οι βασικοί πόροι διολίσθησαν 1,3%, ενώ οι τράπεζες σημείωσαν κέρδη 0,9%. Απώλειες 0,4% για τον DAX.

Οι μετοχές της Credit Suisse σημείωσαν βουτιά μετά από αναφορές ότι οι δηλώσεις του προέδρου της εξετάζονταν για παραπλάνηση από την ελβετική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή. Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις δηλώσεις του προέδρου της Credit Suisse, Άξελ Λίμαν τον Δεκέμβριο περί «σταθεροποίησης των εκροών κεφαλαίων», με το σκεπτικό ότι μπορεί να ήταν παραπλανητικές.

Σε άλλο σημείο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε ένα αιφνιδιαστικό πλεόνασμα προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο.

Οι αγορές μετατοπίζουν τις προσδοκίες τους για σημαντικές μειώσεις επιτοκίων φέτος, με τα επιτόκια των ΗΠΑ να είναι πάνω από 5% μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι ανησυχίες για επίμονο πληθωρισμό επιβαρύνουν το κλίμα. Η Fed θα δημοσιεύσει πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση την Τετάρτη.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονται επίσης στο προσκήνιο στην Ευρώπη, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εκφωνεί διάγγελμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο συνεχίζει να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Στην Πολωνία βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Από τη Βαρσοβία, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ποτέ.

naftemporiki.gr

Read Original