Χρηματιστήριο: Διατηρείται η ανοδική τάση, +1,83%

1 year ago 59

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας στις 1.123 μονάδες και το +1,83%, με στήριξη από την υψηλή κεφαλαιοποίησ (+2,24%) και τις Τράπεζες.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, με τα μεγαλύτερα κέρδη έκλεισε η Alpha Bank +5,91% και ακολούθησαν Εθνική +5,7%, Eurobank +5,09% και Πειραιώς +4,2%.

Στο 4,30% το ελληνικό 10ετές ομόλογο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές είναι ασταθείς τη Δευτέρα, με την προσοχή αυτή την εβδομάδα να επικεντρωθεί στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,2% υψηλότερα πριν αρχίσει διακυμάνσεις. Οι μετοχές της εξόρυξης ήταν οι πιο αισιόδοξες, σημειώνοντας άνοδο 1,6%, ενώ τα οικιακά είδη υποχώρησαν 0,55% και οι μετοχές τεχνολογίας και λιανικής υποχώρησαν και οι δύο 0,4%.

Ο Stoxx αψήφησε τις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας για να ανέβει υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, παρά την ελαφρά υποχώρηση την Παρασκευή, καθώς οι οικονομικές προοπτικές για την περιοχή συνέχισαν να λαμπρύνονται και αρκετά εταιρικά κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Οριακές μεταβολές για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση την Τετάρτη.

Τα στοιχεία της ΕΕ που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Δευτέρας έδειξαν ότι η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα συρρικνώθηκε κατά 2% τον Δεκέμβριο, με πτώση 8% στη Γερμανία. Οι μετοχές των κατασκευών και των υλικών διέλυσαν την είδηση και διαπραγματεύθηκαν 0,3% υψηλότερα.

Η Wall Street είναι κλειστή σήμερα για την Ημέρα των Προέδρων.

naftemporiki.gr

Read Original