Χρηματιστήριο: Άμεση ανάκαμψη του Γενικού Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

1 year ago 46

Ανέκαμψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή διόρθωση, με κέρδη 1,63% στις 1.119 μονάδες, με ώθηση από τις τράπεζες και τις μετοχές της ενέργειας.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Εθνική +4,67% και ακολούθησαν Alpha Bank +3,57% και Πειραιώς +2,82%. Ήπια υποχώρησε η Eurobank -0,29%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,63% στις 2.722,51 μονάδες, ενώ στο +0,48% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας. Στο +2,48% οι Τράπεζες.

Ανοδικά κινήθηκαν 76 μετοχές, 26 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα πρακτικά που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι τα μέλη της εξακολουθούν να δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό με νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,4% στις συναλλαγές αργά το απόγευμα, με τις μετοχές αυτοκινήτων και πετρελαίου και φυσικού αερίου να προσθέτουν 1,4% και την τεχνολογία να αποτινάσσει την πρόσφατη απαισιοδοξία και να κερδίζει 1%. Στο +0,75% ο γερμανικός DAX.

Τα πρακτικά της Fed ανέφεραν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «παραμένει αρκετά πάνω» από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας και ότι η αγορά εργασίας «παρέμεινε πολύ σφιχτή, συμβάλλοντας στις συνεχιζόμενες ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές».

naftemporiki.gr

Read Original