Χρηματιστήρια: Υποτονικές συναλλαγές με το βλέμμα στον PMI

1 year ago 48

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με αρνητικά πρόσημα, καθώς η αβεβαιότητα των επενδυτών παραμένει για τις οικονομικές προοπτικές. Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ για να εκτιμήσουν την έκταση και τη διάρκεια της νομισματικής σύσφιξης από την Federal Reserve, ενώ παράλληλα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους και στη δημοσίευση των στοιχείων για τον PMI στην Ευρωζώνη.

Οριακές μεταβολές καταγράφει η Αθήνα, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 1.069 μονάδες. Ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 0,35%, της μεσαίας κεφασλαιοποίησης άνοδο 0,02% και ο δείκτης αγοράς FTSE ΧΑ πτώση 0,30%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,3%. Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν 0,8% καθώς οι επενδυτές παρακολούθησαν την πρώτη συνεδρίαση των μετόχων της UBS μετά την αμφιλεγόμενη εξαγορά της Credit Suisse. 0,35% υποχωρεί ο DAX στη Φρανκφούρτη, στο -0,24% ο γαλλικός CAC.

Πτώση 0,7% για τη μετοχή της UBS.

Ο πρόεδρος της UBS, Κολμ Κέλεχερ, δήλωσε ότι η ενσωμάτωση του Ομίλου της Credit Suisse θα διαρκέσει τρία έως τέσσερα χρόνια, εξαιρουμένης της εκκαθάρισης της επενδυτικής τράπεζας.

Ακόμα και με την προστασία από την κατάρρευση με τη μορφή της κυβερνητικής στήριξης, υπάρχει «τεράστιο ρίσκο στην ενσωμάτωση αυτών των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Κέλεχερ πριν από την ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας την Τετάρτη στη Βασιλεία.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την αναταραχή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, υποδεικνύουν ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να πληγεί περισσότερο.

Εν τω μεταξύ υποχωρούν τα futures της Wall Street, 0,2%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 υποχώρησαν 0,2%, όπως και του Nasdaq. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones υποχώρησαν 0,1%.

Δείτε την πορεία των αγορών εδώ

Read Original