Χρηματιστήρια: Θετικά πρόσημα σε Αθήνα και Ευρώπη με τα κέρδη στο επίκεντρο

1 year ago 83

Με κέρδη 0,43% στις 1.111 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με στηρίξεις από τις τράπεζες (1,13%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 0,61% στις 2.695,10 μονάδες, ενώ στο +0,19% έκλεισε ο ο Mid Cap.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα εταιρικά κέρδη και τα οικονομικά δεδομένα.

Με κέρδη 0,25% διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX600, ενώ στο +0,54% κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Οι μετοχές των αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 3,7% την Πέμπτη, καθώς η πτώση των καθαρών εσόδων της Tesla και η ανακοίνωση για περαιτέρω μειώσεις τιμών τρόμαξαν την αγορά.

Η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα και λειτουργικά κέρδη την Παρασκευή, εν όψει μιας συναινετικής πρόβλεψης από την εταιρεία.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, η παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχεδόν ένα χρόνο, καθώς οι ισχυρότερες συνθήκες στη ζήτηση, η βελτίωση της προσφοράς και η ενίσχυση των νέων παραγγελιών, υποστήριξαν την επέκταση της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα την εβδομάδα ήταν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, με τον συνολικό πληθωρισμό στο 10,1% και τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά να αυξάνονται κατά 19,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Read Original