Χρηματιστήρια: Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

1 year ago 43

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο το πρωί της Πέμπτης, με τις μετοχές να βρίσκονται σε υψηλό δύο εβδομάδων συνεχίζοντας τη θετική δυναμική των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς οι ανησυχίες για τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα αμβλύνονται.

Στην Αθήνα κέρδη 0,99% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης στις 1.040 μονάδες, με τις τράπεζες να κερδίζουν 1,28%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,84%  με σχεδόν όλους τους κλάδους στο πράσινο. Οι μετοχές του λιανεμπορίου ηγήθηκαν της ανόδου, στο +2,9%, καθώς η μετοχή της H&M σημείωσε άλμα μετά την ανακοίνωση των κερδών-έκπληξη του πρώτου τριμήνου. Κέρδη 1% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, στο +0,51% ο FTSE του Λονδίνου.

Κέρδη 1,7% για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς ο κλάδος προσπαθεί να ξεπεράσει την πρόσφατη περίοδο μεταβλητότητας.

Η Η&Μ ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μειώσει την ποσότητα των απούλητων ρούχων, με αποτέλεσμα η μετοχή να σημειώσει άνοδο έως και 8,2%. Τα κέρδη του α’ τριμήνου αυξήθηκαν απροσδόκητα, καθώς η εταιρεία άρχισε να ενοποιεί τα αποτελέσματα από την πλατφόρμα μεταχειρισμένων ρούχων Sellpy, η οποία λειτουργεί στη Σουηδία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Απρόσμενη υποχώρηση σημείωσε εν τω μεταξύ ο πληθωρισμός στην Ισπανία τον Μάρτιο, και διαμορφώθηκε στο 3,3%, σε ετήσια βάση. Με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών της Eurostat, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,1%.

Οι μετοχές της UBS σημείωσαν άνοδο 1,7%. Η μετοχή έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στο +3,7%, αφού η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο Sergio Ermotti θα επιστρέψει στο ρόλο του ως CEO του ομίλου από τις 5 Απριλίου, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού διαπραγματεύονταν με ανάμεικτα πρόσημα την Πέμπτη, καθώς έχουν κατευναστεί οι ανησυχίες για την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Δείτε την πορεία των αγορών με μια ματιά εδώ

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού- Στο 3,3%

Read Original