Χρηματιστήρια: Πιέσεις στην Αθήνα, νευρικότητα στην Ευρώπη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

1 year ago 47

Μετά από 11 ημέρες συνεχόμενης ανόδου, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,82% στις 1.111 μονάδες, με τις τράπεζες να υποχωρούν 1,54%.

Στο ταμπλό τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν Πειραιώς και Alpha Bank (-2%) και ακολούθησαν Eurobank και Εθνική (-1%).

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παίρνουν ανάμεικτα μηνύματα από τους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,3%, ενώ οριακές μεταβολές κατέγραφε ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 10,1% τον Μάρτιο, από 10,4% τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση στο 9,8%.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν το α’ τρίμηνο 2023, γεγονός που, σύμφωνα με οικονομολόγους, μπορεί να περιπλέξει την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για το αν θα διακόψει τις αυξήσεις στη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής του Μαΐου.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης τα τελευταία στοιχεία από τα εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ, με τα αποτελέσματα να αναμένονται από την Tesla  και το Netflix.

naftemporiki.gr

Read Original