Χρηματιστήρια: Κέρδη για τις μετοχές, με το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη

1 year ago 93

Με ώθηση από την Πειραιώς που σημείωσε άλμα 6%, τις τράπεζες στο +4%, έκλεισε στο +1,59% και τις 1.120 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ανοδικά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και τα εταιρικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%. Ο δείκτης έφτασε στο υψηλό 14 μηνών στις 469,57 μονάδες ενώ σημείωσε άνοδο 0,6% νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Στο +0,48% βρίσκεται ο DAX της Φρανκφούρτης.

Οι τράπεζες κέρδισαν 1,7% με το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα των ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές εξόρυξης αυξήθηκαν 1,2% αφού η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 4,5% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 4% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα στοιχεία της βρετανικής αγοράς εργασίας έδειξαν ότι η ανεργία αυξήθηκε ελαφρά, αλλά ο αριθμός των ατόμων που ταξινομήθηκαν ως οικονομικά ανενεργοί μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 21,1%.

Εν τω μεταξύ, η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, με τους μισθούς να αυξάνονται κατά 6,9% στον ιδιωτικό τομέα και 5,3% στον δημόσιο τομέα.

Η σουηδική Ericsson επέκτεινε τις προηγούμενες ζημίες για να υποχωρήσει 8,6% το απόγευμα, αφού ανέφερε τριμηνιαία πτώση στις πωλήσεις και ετήσια πτώση των κερδών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Börje Ekholm είπε στο CNBC ότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά περίμενε μια σταδιακή ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας Easyjet ήταν ελαφρώς υψηλότερες μετά τη μείωση των ζημιών του πρώτου τριμήνου λόγω της ισχυρής ζήτησης για το Πάσχα και λέγοντας ότι τα κέρδη ολόκληρου του έτους πιθανότατα θα ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.

naftemporiki.gr

Read Original