Χρηματιστήρια: Εμπόδια στην άνοδο βρίσκει η Αθήνα – Πτώση στην Ευρώπη

1 year ago 38

Με ήπια άνοδο +0,26% κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια εβδομάδα αναταράξεων εξαιτίας της κατάρρευσης της SVB και της αστάθειας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.033 μονάδες, με τις τράπεζες στο 0,96%, ενώ στηρίξεις προσφέρουν μεμονωμένα μη τραπεζικά blue chips.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες ξεχωρίζει η Eurobank. Κέρδη άνω του 2% σε Jumbo και ΟΠΑΠ. Απώλειες για Motor Oil και Ελλάκτωρ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στο κόκκινο την Παρασκευή, αφού η Credit Suisse και η First Republic Bank έλαβαν οικονομική βοήθεια που αποσκοπεί στην αποτροπή κρίσης στον τραπεζικό τομέα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,87%, με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ηγήθηκαν των απωλειών με πτώση 1,7%. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αντιστάθηκαν στην τάση με άνοδο 1,3%. Απώλειες 0,9% για τον DAX στη Φρανκφούρτη, στο -1,12% ο CAC του Παρισιού.

Η πτώση έρχεται μετά την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με την Credit Suisse να αντιστρέφει τη δραματική πτώση της τιμής της μετοχής της Τετάρτης κατά 24% και να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με άνοδο 18,8%.

Ωστόσο, οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας επέστρεψαν σε πτωτική πορεία την Παρασκευή, με τελευταία πτώση 12%.

Παρακολουθήστε την πορεία των αγορών με μια ματιά εδώ

naftemporiki.gr

Read Original