Χρηματιστήρια: Αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη με οδηγό τις τράπεζες – Οριακές μεταβολές στην Αθήνα

1 year ago 52

Με οριακές μεταβολές στις 1.096 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη Viohalco να κερδίζει +8%. Αντιθέτως απώλειες -6% είχε σήμερα η ΕΥΔΑΠ. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν ασταθή στις συναλλαγές της Πέμπτης, αν και μετριάστηκαν οι ανησυχίες καθώς τα ισχυρά εταιρικά κέρδη ξεπέρασαν την ανησυχία γύρω από τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% κατά τη διάρκεια των απογευματινών συναλλαγών. Ο τραπεζικός κλάδος κέρδισε 1,2%, αφού τα κέρδη των Deutsche Bank και Barclays ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν άνοδο έως και 3,2%, καθώς η τράπεζα κατέγραψε τα 11α συνεχόμενα τριμηνιαία κέρδη της. Η Barclays σημείωσε άνοδο 5%, αφού ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και των κερδών στο τμήμα καταναλωτικών πιστωτικών καρτών.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης στις ΗΠΑ, οι μετοχές της περιφερειακής τράπεζας First Republic
σημείωσαν πτώση σχεδόν 30%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για την υγεία της τράπεζας, επεκτείνοντας τις σοβαρές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Τη Δευτέρα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1,4%, ενώ οι βιομηχανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,3%.

Η AstraZeneca, η Unilever και η Carlsberg ήταν μεταξύ των εταιρειών που κινήθηκαν υψηλότερα χάρη στα δικά τους κέρδη.

Στη Wall Street ο Composite πρωτοστάτησε με κέρδη 1% λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,6%, ενώ ο Dow πρόσθεσε 0,3%.

Read Original