Χατζηδιάκος: "Η μητέρα μου έγραφε γράμματα σε ολλανδικές ομάδες λόγω της κρίσης"

1 year ago 113
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ 21.02.2023 | 18:59

 "Η μητέρα μου έγραφε γράμματα σε ολλανδικές ομάδες λόγω της κρίσης" PRINTSCREEN

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε στο ολλανδικό ESPN και περιέγραψε τον τρόπο που έφυγε από την Ελλάδα το 2011, για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Άλκμααρ.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος βρίσκεται στην Άλκμααρ από το 2011, όταν και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός μίλησε στο ολλανδικό ESPN και για τον τρόπο που έκανε το ταξίδι του προς τις Κάτω Χώρες.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση, αλλά και στην επιμονή της μητέρας του να στέλνει επιστολές σε ομάδες της Ολλανδίας: "Υπήρχε κρίση στην Ελλάδα, έτσι φυσικά η μητέρα μου γνώριζε ότι θα υπήρχε καλύτερο μέλλον στην Ολλανδία για την οικογένειά μου, για εμένα και τα αδέρφια μου.

Επίσης είναι γνωστό πως στην Ολλανδία έχεις καλύτερη ευκαιρία για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο. Η μητέρα μου έγραψε γράμματα σε ολλανδικές ομάδες, όπως ο Άγιαξ, η Αϊντχόφεν και η Ουτρέχτη".

Εκτός από την Άλκμααρ, είχε απαντήσει και η Αϊντχόφεν, ωστόσο ο Χατζηδιάκος κατέληξε στην ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα έχοντας 190 συμμετοχές με πέντε γκολ και εννέα ασίστ.

Όμως, ο 26χρονος αμυντικός σκέφτεται να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αλλά για την κατάλληλη ομάδα: "Θα σκεφτόμουν ότι θα ήταν κρίμα εάν έπαιζα στην Άλκμααρ για 15 χρόνια, χωρίς να δω μία άλλη ομάδα.

Πώς είναι τα πράγματα αλλού, να συναντήσω νέους ανθρώπους. Θα πρέπει να είναι μία ομάδα που είναι ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με την Άλκμααρ. Δεν θα ήθελα να κάνω απλά ένα βήμα για να το κάνω".

Read Original