Η Νένα Ισμυρνόγλου πήρε μια ντουζίνα αυγά και τα έφτιαξε μάτια. Αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Το καθένα με διαφορετικό, για να πιάσει τα γούστα όλων μας. Αν δεν ξέρετε όλες τις παρακάτω παραλλαγές, ευκαιρία να τις μάθετε!
Το τέλειο αυγό σε ελαιόλαδο: για τραγανές δαντελωτές άκρες
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το τηγάνι.
Ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και να σχηματιστούν χρυσαφένιες δαντελωτές άκρες.
Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε το αυγό για 1/2-1 λεπτό, περισσότερο γύρω από τον κρόκο, ώστε να ψηθούν και τα υδαρή μέρη του ασπραδιού.