Ο Δημοσθένης εξιστορεί τις αναμνήσεις του: «Καπαμά μας έκανε η γιαγιά μου, Όλγα Μπαλοπούλου-Παπαδήμα. Το κρέας τότε ήταν πολυτέλεια, κι έτσι ό,τι κρέας είχαν το έβαζαν σε ένα τσουκάλι με πελτέ, δάφνη, κανέλα και πατάτες, το έψηναν στον ξυλόφουρνο και το έπαιρναν μαζί τους στο χωράφι». Η συνταγή του σεφ είναι για γάστρα και το κρέας εμπλουτίζεται με κρεμμυδάκια του στιφάδου και παστό χοιρινό. Απόλαυση η τηγανίτα από τριφτές πατάτες, λίγο μπελαλίδικη, αλλά με νοστιμιά που κάνει τη διαφορά. Εναλλακτικά, βέβαια, σερβίρουμε το φαγητό με απλές τηγανητές πατάτες.
Βρείτε τη συνταγή στον Γαστρονόμο.