Apple: Οι πωλήσεις αναμένεται να έχουν την πρώτη τους πτώση εδώ και σχεδόν 4 χρόνια

1 year ago 99

Τα ρεκόρ πωλήσεων και κερδών που καταγράφει η Apple εδώ και τρία χρόνια λόγω πανδημίας ενδέχεται να πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone, η οποία έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει το τρίμηνο του Δεκεμβρίου μετά το κλείσιμο των αγορών την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη της μείωση εσόδων εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, καθώς οι διακοπές παραγωγής στην Κίνα περιόρισαν την ικανότητά της να παρέχει premium iPhone.

Οι πωλήσεις της Apple αναμένεται να μειωθούν κατά 2% στα 121,42 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το FactSet.

Για το σημαντικό τρίμηνο των εορτών και των Χριστουγέννων, η εταιρεία αγωνίστηκε να συμβαδίσει με τη ζήτηση για τα τελευταία premium μοντέλα iPhone 14 Pro, καθώς οι πολιτική zero Covid της Κίνας προκάλεσαν αναταραχή σε ένα εργοστάσιο smartphone στο Zhengzhou. Τον Νοέμβριο, η Apple εξέδωσε μια σπάνια προειδοποίηση σχετικά με προβλήματα και εμπόδια στην έξοδο του iPhone 14 Pro.

Η Apple κατάφερε να επαναφέρει σε τάξη την αλυσίδα εφοδιασμού της και να αυξήσει την παραγωγή iPhone 14, ενώ και η Κίνα έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς της για τον Covid-19. Οι αναλυτές αναμένουν τώρα ότι η ζήτηση για iPhone θα ωθηθεί στο τρέχον τρίμηνο του Μαρτίου, αλλά ορισμένοι εξέφρασαν επίσης ανησυχία ότι η Apple ενδέχεται να αντιμετωπίσει μειωμένη ζήτηση για iPhone και άλλα προϊόντα.

Μέχρι σήμερα, η βασική δραστηριότητα της Apple παρέμεινε επίσης πιο ανθεκτική σε ευρύτερες κρίσεις της αγοράς σε σύγκριση με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες, αν και πέρυσι η εταιρεία δεν επέδειξε και ανοσία. Για το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου, η Apple είπε ότι οι υπηρεσίες της αυξήθηκαν κατά 5% από την ίδια περίοδο πέρυσι στα 19,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης για τον κλάδο.

Οι πωλήσεις στον τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να επιβραδυνθούν περαιτέρω για το τρίμηνο Δεκεμβρίου, με αύξηση 4,3% στα 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι υπηρεσίες της Apple περιλαμβάνουν το App Store και υπηρεσίες streaming όπως το Apple TV+.

naftemporiki.gr

Read Original