Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία 1-2: Έβαλε στέρεες βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά

1 year ago 51

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 18.01.2023 | 15:51

Η Λαμία είχε το ρόλο του φαβορί απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου και το επιβεβαίωσε αφού επικράτησε με 2-1 στις Σέρρες και απέκτησε ξεκάθαρο αβαντάζ για να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Το ματς

Το ματς άργησε να βρει ρυθμό στο πρώτο μέρος και είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 25 λεπτά ουδεμία από τις δύο ομάδες είχε απειλήσει σοβαρά, με τους δύο γκολκίπερ να έχουν εύκολο έργο. Ωστόσο, η ηρεμία διαταράχτηκε στο 28ο λεπτό, με την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της Λαμίας να μετουσιώνεται σε γκολ.

Ο Τζανδάρης έγινε κάτοχος της μπάλας σε θέση δεξιά εντός της μεγάλης περιοχής και επιχείρησε διαγώνιο σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να αναπηδάει και να καταλήγει στη δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της, όμως ο κίπερ Κουτζαβασίλης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Γιακουμάκη, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο μετά το ημίωρο και να επιβραβεύονται στο 41ο λεπτό.

Ήταν η στιγμή που ο Γκέλας ελίχτηκε εξαιρετικά από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, για να πεταχθεί στην πορεία της μπάλας ο Ελέζι και να κάνει το 1-1 με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.

Το γκολ μάλιστα αυτό έφερε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους και λίγο έλειψε να κάνουν την ανατροπή πριν κλείσει το ημίωρο έχοντας φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ, με το σουτ του Γεωργιάδη να σταματάει σε σώματα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις αρκετές αλλαγές που έγιναν να βοηθούν σε αυτό, για να έρθει ένα λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και να φέρει ξανά την Λαμία σε θέση ισχύος. Συγκεκριμένα, υπέπεσε σε αυτό ο Τσομαχασβίλι που δεν μπόρεσε να ελέγξει τη φόρα που είχε και έπεσε πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο ανατρέποντάς τον, με τον Τσιλούλη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ξαναδίνει προβάδισμα στους Φθιώτες (1-2) στο 78ο λεπτό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Φώτης Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Γιάννης Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (90' Κωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης (76' Καρατλίδης), Ελέζι, Γεωργιάδης (69' Πέτρου), Γκέκας

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν (59' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59' Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73' Μπάμπης), Ντε Βινσέντι (59' Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69' Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης

Read Original