Ανοιχτές τυρόπιτες Κύθνου

1 year ago 64
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Αυτά τα ξεσκέπαστα πιτάκια του νησιού, που γεμίζονται με ανθότυρο, άνηθο και κανέλα και μοιάζουν σαν ζυμαρένια στεφάνια, αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Ανοιχτές τυρόπιτες Κύθνου

Φωτ: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

Υλικά

Τεμάχια: 15

Για τη ζύμη

  •  300 γρ. (2 κούπες) αλεύρι γ.ο.χ.
  •  50 ml (1/4 κούπας) γάλα
  •  50 ml (1/4 κούπας) ελαιόλαδο
  •  1 δάκρυ μαστίχας (κοπανισμένο στο γουδί με λίγη ζάχαρη, για να μην κολλήσει)
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  100 ml (1/2 κούπα) χλιαρό νερό
  •  1 κρόκος αυγού, για το άλειμμα

Για τη γέμιση

  •  500 γρ. ανθότυρο (ή ξινομυζήθρα)
  •  3 αυγά
  •  1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Read Original