Alphabet: Άλμα στη μετοχή χάρη στις ισχυρές επιδόσεις – Επιστρέφει 70 δισ. στους μετόχους

1 year ago 52

Καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Alphabet, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κάνει 4% στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές.

Τα καθαρά κέρδη της μητρικής της Google υποχώρησαν στα 15,05 δισ. δολάρια ή 1,17 δολάρια ανά μετοχή από 16,44 δισ. δολάρια ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση της Refinitiv ότι θα διαμορφωθούν στα 1,07 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 3% στα 69,79 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας έτσι επίσης τον πήχυ των προσδοκιών που είχε τοποθετηθεί στα 68,9 δισ. δολάρια.

Χάρη στα αποτελέσματα αυτά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 70 δισ. δολαρίων.

Τα διαφημιστικά έσοδα στο YouTube ήταν 6,69 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 6,6 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από το Google Cloud ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των προσδοκιών (7,45 δισ. έναντι εκτίμησης για 7,49 δισ. δολάρια) σύμφωνα με την StreetAccount.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο η Alphabet είχε επιβάρυνση 2,6 δισ. δολαρίων συνδεόμενη με τις μαζικές απολύσεις στις οποίες προχωρεί, αλλά και τη μείωση των χώρων γραφείων, που χρησιμοποιεί.

Read Original