Alibaba: Άλμα στις μετοχές καθώς ετοιμάζει την απάντηση στο ChatGPT

1 year ago 60

Την απάντησή του στο ChatGPT ετοιμάζει ο τεχνολογικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, όπως μεταδίδει το CNBC. Η απόφαση αυτή έρχεται παράλληλα με τον κυκεώνα των τεχνολογικών εταιρειών που «επιβιβάστηκαν» στον «χορό» των chatbot. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία τύπου ChatGPT και ότι επί του παρόντος δοκιμάζεται εσωτερικά στην εταιρεία. Οι μετοχές της Alibaba σημείωσαν άλμα 3% στις προ-χρηματιστηριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως προσπαθούν να επωφεληθούν από τον ενθουσιασμό που προκάλεσε το ChatGPT, ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από την OpenAI. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στο ChatGPT για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να γράφουν εκθέσεις και ακόμη και να δημιουργούν κώδικα.

Το ChatGPT εμπίπτει στην κατηγορία της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, ενός τύπου τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κειμένου ή εικόνων. Βασίζεται σε ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί μεγάλες μάζες δεδομένων για να κατανοήσει και να δημιουργήσει συνομιλίες.

Η Alibaba δήλωσε ότι εργάζεται πάνω στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη από το 2017. Η εταιρεία δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει τον ανταγωνιστή της ChatGPT.

Στον «χορό» της τεχνητής νοημοσύνης οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί παίκτες του κόσμου

Το ChatGPT έχει προκαλέσει κατά κάποιο τρόπο μια κόντρα εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των μεγαλύτερων τεχνολογικών παικτών του κόσμου. Η Microsoft επένδυσε στην OpenAI και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε μια μηχανή αναζήτησης Bing και ένα πρόγραμμα περιήγησης Edge με τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία θα υποστηρίζονται από την τεχνολογία ChatGPT.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε την τεχνολογία chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Bard, στο πλαίσιο ενός σχεδίου «κόκκινου κώδικα» για να απαντήσει στην πρόκληση που θέτει η ChatGPT.

Ο κινεζικός γίγαντας αναζήτησης Baidu δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δοκιμάζει το δικό του chatbot που ονομάζεται «Ernie bot» στα αγγλικά ή «Wenxin Yiyan» στα κινεζικά. Η ανακοίνωση έστειλε τις μετοχές στα ύψη, αναδεικνύοντας τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνολογία.

Η Alibaba, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στο cloud computing της Κίνας και η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, άφησε να εννοηθεί ότι το δικό της chatbot θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα προϊόντα της. «Ως τεχνολογικός ηγέτης, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη μετατροπή καινοτομιών αιχμής σε εφαρμογές προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας καθώς και για τους τελικούς χρήστες τους μέσω υπηρεσιών cloud», δήλωσε εκπρόσωπος της Alibaba στο CNBC.

Την Τετάρτη, η NetEase, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών της Κίνας, δήλωσε ότι η θυγατρική της στην εκπαίδευση Youdao εργάζεται πάνω στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία εξετάζει τη χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων σε ορισμένες από τις εκπαιδευτικές της παραγωγές. Η NetEase δεν είπε ότι θα ξεκινήσει έναν αντίπαλο του ChatGPT. Αποκάλυψε ότι κάποια από τα νέα της προϊόντα θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

naftemporiki.gr

Read Original