Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε: άλλος φέρνει το κρασί, άλλος το κρέας και άλλος το γλυκό σε ένα τραπέζι ρεφενέ. Το γλυκό λοιπόν που έφερε η Χριστίνα Τζιάλλα ήταν νόστιμο, πρωτότυπο και μέσα στην εποχή, αφού το βασικό υλικό του είναι η κολοκύθα.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αφράτο κέικ μαρμπρέ με ψητή κολοκύθα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το τζίντζερ.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα δύο είδη ζάχαρης σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τη βανίλια και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σε άλλο μπολ αδειάζουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε με το κακάο και την κανέλα.
- Ρίχνουμε το 1/3 της ζύμης με την κολοκύθα στη φόρμα και από πάνω το 1/3 της ζύμης με το κακάο σε μια πολύ λεπτή στρώση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, μέχρι να τελειώσουν και οι 2 ζύμες.
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να γίνει το κέικ και να φουσκώσει.
- Δοκιμάζουμε τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το μείγμα μπαχαρικών.
- Μόλις κρυώσει καλά το κέικ, κοσκινίζουμε το μείγμα της ζάχαρης σε όλη την επιφάνεια.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr