ΑΕΚ: Το πλεονέκτημα που η Ένωση δεν πρέπει να χάσει για να κρατήσει τον Πινέδα και να φέρει τους επόμενους που θέλει

1 year ago 45

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ 04.04.2023 | 14:59

Η Ένωση θέλει το πρωτάθλημα ή στη χειρότερη περίπτωση τη δεύτερη θέση ώστε να έχει αβαντάζ για τον Μεξικανό, αλλά όχι μόνο για εκείνον.

Στην τελική ευθεία των δύο μεγάλων και ανοιχτών στόχων που η ΑΕΚ έχει μπροστά της, διακυβεύονται περισσότερα πράγματα από τους τίτλους, απλά και μόνο. Προφανώς και ο καθορισμός του ρόστερ της επόμενης σεζόν θα επηρεαστεί από το που η Ένωση θα βρεθεί στο τέλος της τρέχουσας. Είναι αλλιώς να είσαι πρωταθλητής και από τη θέση αυτή να διεκδικείς περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου.

Στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα, εν προκειμένω, υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση με τον ποδοσφαιριστή, τον ατζέντη του και την ομάδα στην οποία ανήκει.

Αν η Θέλτα δεν επιθυμεί να τον παραχωρήσει επειδή θα τον θέλει για τον εαυτό της, οι αντιστάσεις του ποδοσφαιριστή θα υποχωρήσουν καθώς στην Ευρώπη ήρθε με σκοπό να παίξει σε ένα από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα διεθνώς. Αν όμως η ΑΕΚ έχει καταφέρει κάτι πολύ πιο σημαντικό από το απλά να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, η συζήτηση αλλάζει.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SPORT24, ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός έχει αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο παραμονής του στην Ελλάδα. Το έχει συζητήσει με πολλούς στην ομάδα και προφανώς συναινεί στην παραμονή του, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Μία από αυτές αφορά και στη διοργάνωση που η ΑΕΚ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, για τα κύπελλα της Ευρώπης. Η δυνατότητα διεκδίκησης μιας θέσης στους ομίλους του Champions League, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει όλη τη συζήτηση. Είναι ένα καταπληκτικό επιχείρημα ώστε και ο ίδιος ο παίκτης να ταχθεί ψυχή τε και σώματι στη διαδικασία παραμονής του.

Είναι ξεκάθαρο ότι με τη Θέλτα δεν θα ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε καν γεύση θα πάρει από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση της UEFA.

Είναι επίσης προφανές ότι είναι κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό να υπάρχει το δέλεαρ της πιθανής συμμετοχής στην κορυφαία τη τάξει διασυλλογική από το να περάσει προκύπτει απλά η δυνατότητα να αγωνιστεί στο Europa League ή ακόμα περισσότερο στο Conference League. Ούτε αυτά θα τα ζήσει με τη Θέλτα, όμως δεν είναι και τόσο σαγηνευτικά ως επιχειρήματα για να του δώσουν το έναυσμα της πίεσης ώστε να μείνει εδώ.

Γενικότερα βέβαια, το να κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα ή στη χειρότερη περίπτωση να τερματίσει στη δεύτερη θέση θα αλλάξει πολύ τη διαπραγματευτική οδό της ενόψει της δημιουργίας ενός ακόμα πληρέστερου και πιο ποιοτικού ρόστερ για την επόμενη σεζόν.

Το σχέδιο έχει ως εξής: η ομάδα σκοπεύει να προσεγγίσει νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, παίκτες γρήγορους και ταχυδυναμικούς που θα κουμπώσουν ακόμα καλύτερα με το πολύ απαιτητικό στυλ ποδοσφαίρου του Αλμέιδα. Σε αυτές τις διαδικασίες θα έχει υψηλό ανταγωνισμό, καθώς όταν χτυπάς νιάτα με ταλέντο, δεν αρκεί μόνο το χρήμα αλλά και η θέση που βρίσκεσαι ποδοσφαιρικά.

Read Original