ΑΕΚ: Η πρώτη φορά που προκύπτουν σκέψεις για πολλαπλές αλλαγές σε πρόσωπα

1 year ago 73

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ 21.02.2023 | 13:40

Πολλές οι σκέψεις και οι προβληματισμοί για τον Ματίας Αλμέιδα ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στην OPAP Arena.

Θέλετε λόγω των συνθηκών, θέλετε λόγω της εικόνας κάποιων παικτών στον αγώνα της Τούμπας, οι πιθανότητες να παραταχθεί η ΑΕΚ το Σάββατο (25/2, 17:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE στο SPORT24), κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην OPAP Arena με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι περισσότερες από ποτέ.

Θα αυξηθούν δε κι άλλο, εφόσον αποφασιστεί να εκτίσει ο Αραούχο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τη μία αγωνιστική που πρέπει να μείνει εκτός, λόγω καρτών.

Αυτό ακριβώς, άλλωστε, θα συμβεί με τους Σιμάνσκι και Μουκουντί, για τους οποίους έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα απουσιάσουν από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο πρώτος, δε, θα λείψει και από την αμέσως επόμενη αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, καθώς έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες. Ας μείνουμε όμως στον αγώνα του Σαββάτου.

Με τον Σιμάνσκι εκτός, ο Αλμέιδα καλείται να αποφασίσει αν θα εμπιστευτεί ξανά τα πρόσωπα που αποτελούσαν τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας στην προ Μουντιάλ περίοδο. Αν δηλαδή θα επαναφέρει τον Πινέδα στον άξονα δίπλα στον Γιόνσον, χρησιμοποιώντας από την αρχή τον Γκατσίνοβιτς στην αριστερή πτέρυγα.

Να σημειωθεί εδώ ότι Σέρβος βγάζει έναν εκνευρισμό στο παιχνίδι του όταν χρησιμοποιείται ως αλλαγή, όχι επειδή δυστροπεί για το γεγονός, όσο διότι ίσως αυτός ο ρόλος, του game changer να μην του ταιριάζει, να τον αποσυντονίζει.

Αν ο προπονητής επιλέξει να πορευτεί ξανά με δύο ανασταλτικούς κεντρικούς χαφ, τότε θέση στην ενδεκάδα θα πάρει ο Γαλανόπουλος.

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Ελίασον αντί του Άμραμπατ, όχι επειδή ο Μαροκινός δεν ήταν καλός στην Τούμπα, αλλά επειδή με τον Σουηδό η ΑΕΚ δίνει μεγαλύτερο πλάτος στο γήπεδο, κερδίζει πράγματα στην αμεσότητα των μεταβιβάσεων και του παιχνιδιού στο χώρο. Η λειτουργία της πιο γρήγορη και περισσότερο αυτοματοποιημένη.

Επιπροσθέτως, αν ο Αραούχο δηλωθεί απών για τον αγώνα του Σαββάτου, τότε ο Αργεντινός κόουτς μάλλον θα δώσει το ρόλο του "Τσίνο" στον Τσούμπερ, καθώς εκεί τον χρησιμοποιεί τελευταία και ο Ελβετός ανταποκρίνεται πολύ ικανοποιητικά. Αν όμως επιλέξει να τον έχει κόντρα στον Αστέρα, τότε ο Αραούχο θα είναι βασικός. Αουτσάιντερ για το ρόλο αυτό, είναι ο Μάνταλος.

Η άμυνα, ο τερματοφύλακας, οι μπακ

Η αμυντική γραμμή της ομάδας είναι απαράλλαχτη εδώ και καιρό, με εξαίρεση τα παιχνίδια Κυπέλλου όπου το δίδυμο των στόπερ συνθέτουν ο Τζαβέλλας με τον Μήτογλου.

Τώρα, όμως, λόγω της δεδομένης απουσίας του τιμωρημένου Μουκουντί, ο Αλμέιδα καλείται να επιλέξει έναν εκ των δύο για να τον 'παντρέψει' με τον Βίντα. Εκτός εάν επιλέξει να τους βάλει μαζί αφήνοντας τον Κροάτη στον πάγκο, με το σκεπτικό ότι έχουν μάθει φέτος να παίζουν ως δίδυμο.

Σκέψεις, ενδεχομένως, να προκύπτουν και για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Αθανασιάδης είχε ευθύνη -στο πρώτο λιγότερη, στο δεύτερο όμως μεγάλη- στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, όπως και στο δεύτερο τέρμα του ΠΑΣ στα Ιωάννινα.

Σοβαρό λάθος το οποίο ωστόσο διόρθωσε ο ίδιος, είχε κάνει και κόντρα στον Ιωνικό, σε σημείο που οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ίσως όλα αυτά να οδηγήσουν σε επαναφορά του Στάνκοβιτς στα ματς πρωταθλήματος, όμως αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση για τον Αλμέιδα.

Θέση στην ενδεκάδα χτυπά και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, καθώς όποτε χρησιμοποιείται, πιστοποιεί την ετοιμότητά του και τη σημαντική άνοδό του κατά το τελευταίο δίμηνο. Είτε δεξιά αντί του Ρότα που είχε προβληματική παρουσία στην Τούμπα, είτε αριστερά αν ο προπονητής επιλέξει να δώσει λίγο χρόνο ξεκούρασης στον Χατζισαφί που παίζει ασταμάτητα λόγω της απουσίας του Μοχαμάντι.

Read Original