ΑΕΚ: Για τον Πινέδα η Ένωση δεν είναι πια ένα αποκούμπι

1 year ago 47

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ 28.02.2023 | 10:44

Ο Ορμπελίν Πινέδα σκέφτεται σοβαρά την παραμονή του στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι και πλέον δεν είναι για εκείνον απλά μια ευκαιρία για να βρει τον εαυτό του αλλά μια ομάδα στην οποία θέλει να παίζει.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε τόσο πολύ για την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα, προφανώς και ήξερε τι ακριβώς θα έφερνε στην ΑΕΚ.

Η Ένωση το προσπάθησε με κάθε τρόπο ώστε να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία από αυτόν τον "ξερό" δανεισμό για μία σεζόν δίχως τη δυνατότητα οψιόν αγοράς, όμως η Θέλτα είχε μια στάση ανένδοτη. Προφανώς γιατί και εκείνη γνωρίζει πολύ καλά τι ποδοσφαιριστή έχει αποκτήσει.

Σε άλλες περιπτώσεις και από τη στιγμή που από την ομάδα έχει αποφασιστεί να μην προχωράει με δανεισμούς που δεν θα έχουν ορίζοντα περαιτέρω συμφωνίας εφόσον μένει ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες τους, η ΑΕΚ θα προσπερνούσε την υπόθεση του μεξικανού.

Ήταν όμως τέτοια η επιμονή του Αλμέιδα, μαζί και η σιγουριά του ότι πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό που έκαμψε οποιαδήποτε αντίσταση υπήρχε, έστω και υπό σκέψη.

Και ο ίδιος ο Πινέδα, βέβαια, δύσκολα θα έβλεπε την ΑΕΚ σ' εκείνο το κρίσιμο σημείο της καριέρας του και ύστερα από έξι μήνες στην αφάνεια καθώς δεν βρήκε στη Θέλτα την εμπιστοσύνη που περίμενε.

Επειδή όμως σε αυτήν είχε αναλάβει ως προπονητής ο Αλμέιδα, βρήκε το λόγο για να έρθει στην Ελλάδα και να δοκιμάσει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε στο μυαλό του όταν άφηνε την πατρίδα του για να βγει στην Ευρώπη.

Ο σκοπός του ήταν να βρει τον εαυτό του, να πρωταγωνιστήσει σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα από το ισπανικό ώστε να μη χάσει το Μουντιάλ του Κατάρτ και το καλοκαίρι που μας έρχεται, να επιστρέψει στην Ισπανία.

Η αλλαγή σκεπτικού και οι πιθανότητες

Μέσα του υπάρχει ακόμα αυτή η επιθυμία και η φλόγα να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σ' ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δήλωσε άλλωστε πριν από περίπου δύο μήνες, ότι είναι μια πολύ δυνατή επιλογή, ίσως η πιο κραταιά στο μυαλό του.

Έκτοτε όμως, έχουν δημιουργηθεί επιπλέον σκέψεις για το που πραγματικά θα ήθελε να είναι από το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά.

Και δεν είναι τυχαίο ότι, σε συνεργασία με την ΑΕΚ, ο ατζέντης του εξετάζει πλέον πολύ δυνατά το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας τρόπος για να συνεχίσει στην Ελλάδα και την επόμενη χρονιά. Αρκεί, ασφαλώς, να υπάρχει η προοπτική αγοράς του το καλοκαίρι του 2024, εφόσον επιτευχθεί ο εκ νέου δανεισμός του για επιπλέον μία σεζόν.

Είναι προφανές ότι για τον Πινέδα η ΑΕΚ δεν είναι πλέον ένα ποδοσφαιρικό αποκούμπι ώστε απλά να βρει τον εαυτό του. Βρήκε αγάπη εδώ, ένα προπονητή που εμπιστεύεται απόλυτα και διαπιστώνει ότι διαρκώς τον βοηθά να εξελίσσεται, δέθηκε και ο ίδιος με την ομάδα πολύ ώστε πλέον να νιώθει καλά σε αυτήν και να σκέφτεται πολύ ζωηρά ότι μαζί της θα μπορέσει να αγωνιστεί και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που σίγουρα δεν θα βρει στη Θέλτα.

Όλα παίζουν το ρόλο τους, αλλά ασφαλώς το βασικότερο είναι η οικονομική προσέγγιση του θέματος. Η ΑΕΚ θα προχωρούσε ακόμα και στην αγορά του το ερχόμενο καλοκαίρι αν θα μπορούσε να βρεθεί μία λογική τιμή ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτήν.

Τα 10 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται ότι θα αξιώσει η Θέλτα είναι πόσο απαγορευτικό. Κάπου στα μισά όμως, μαζί με ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης στους Ισπανούς, λύση θα μπορούσε να βρεθεί. Σημασία έχει ότι ο Πινέδα κάθε άλλο παρά αρνητικός είναι μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Αν μάλιστα η ομάδα συνεχίσει να προοδεύει και κατακτήσει τίτλους, θα το σκεφτεί ακόμα πιο ζεστά όταν το ερχόμενο καλοκαίρι θα έρθει η μέρα της κρίσης για το ποδοσφαιρικό μέλλον του.

Read Original