Α1 πόλο ανδρών: Έκανε το 1-0 η Βουλιαγμένη, προκρίθηκαν στα ημιτελικά Πανιώνιος και Απόλλων Σμύρνης

1 year ago 44

Η Βουλιαγμένη βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 πόλο ανδρών εκεί όπου ήδη προκρίθηκαν ο Απόλλων Σμύρνης και ο Πανιώνιος.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έφτασε εύκολα στη νίκη με 17-5 επί του Εθνικού Πειραιά, στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της προημιτελικής φάσης των play off της Α1 πόλο Ανδρών και πήρε προβάδισμα 1-0 στις νίκες και στην υπόθεση - πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο είναι τη Μ. Δευτέρα στις 19:30 στον Πειραιά και σε περίπτωση νίκης του ΝΟΒ, αυτός προκρίνεται στα ημιτελικά (όπου περιμένει ο Απόλλων Σμύρνης). Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει τρίτος αγώνας στον Πειραιά.

Κορυφαίος σκόρερ ο Καλογερόπουλος με 6 γκολ.

Πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά και περιμένουν Πανιώνιος και Απόλλων

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η πρώτη ομάδα χρονικά που πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση των play off του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Η αμφίβια "ελαφρά ταξιαρχία" νίκησε και στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης τον ΠΑΟΚ Domus Ergo με 12-7, στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό, έκανε το 2-0 στις νίκες και μπήκε στην τελική τετράδα.

Στη σειρά των ημιτελικών, ο Απόλλων Σμύρνης θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού ΝΟ Βουλιαγμένης - Εθνικός Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Ο Απόλλων βρέθηκε να προηγείται 6-1 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ανάλογα κινήθηκε και στο δεύτερο μισό ,στο οποίο ωστόσο ο Δικέφαλος βρήκε περισσότερες λύσεις επιθετικά, με τον Απόλλωνα να διατηρεί την διαφορά του με ασφάλεια. Πρωταγωνιστής και κορυφαίος σκόρερ των νικητών ο Μανώλης Σολανάκης με 6 γκολ.

Συγκλονιστικός ήταν δεύτερος αγώνας ανάμεσα σε ΓΣ Περιστερίου και Πανιώνιο, για την προημιτελική φάση των play off της Α1 πόλο Ανδρών, στο κολυμβητήριο της Χωράφας. Στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος με 7-7, αλλά στα πέναλτι ο Πανιώνιος, πιο εύστοχος, επικράτησε με 5-3 και με το συνολικό 12-10. Έκανε έτσι το 2-0 στις νίκες και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Στη σειρά των ημιτελικών, ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ο ΓΣ Περιστερίου θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Μετά από συνεχείς ανατροπές εκατέρωθεν, ο Χρυσοσπάθης σκόραρε το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης, 7-7 βάζοντας φωτιά στο ματς και στέλνοντας την ομάδα του στην διαδικασία των πέναλτι, στα 16″. Στα πέναλτι χρειάστηκε η καθορστική απόκρουση Λιμαράκη (στο πέναλτι του Πρέκα) και η ευστοχία σε όλα τα πέναλτι των παικτών του Πανιωνίου. Κορυφαίος σκόρερ για τον Πανιώνιο ο Αέλξ Γούνας με 4 γκολ.

Η διακύμανση στα πέναλτι:

Γούνας 7-8, Χρυσοσπάθης 8-8, Γκιουβέτσης 9-8, Πρέκας απόκρουση Λιμαράκη 9-8, Καλαϊτζής 10-8, Γερακούδης 10-9, Κοπελιάδης 11-9, Χρ. Μπιτσάκος 11-10, Καπετανάκης 12-10.

Τα στατιστικά των αγώνων

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 17-5

Οκτάλεπτα: 4-2, 4-1, 5-1, 4-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 6, Τρούλος 2, Νικολαΐδης 1, Σπηλιώπουλος 1, Σαπουνάκης 1, Αλαφραγκής 2, Καπότσης 1, Κουρούβανης, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας 1, Κωνσταντόπουλος 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Τεσάνοβιτς 2, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλιλιανάτος, Ζωγράφος.

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 7-12

Οκτάλεπτα: 0-2, 1-4, 3-2, 3-4.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος, Καραντζάς 1, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός, Κεχαλάρης 3, Μιλάρντοβιτς, Τσολακούδης 1, Χαραλαμπόπουλος, Προσινικλής, Κούπμαν 2, Κουγιούνης, Αλειφτήρας, Σάλεχ, Λασκαρίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Μυρίλος, Σολανάκης 6, Καβουσανός.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 10-12 (κ.α. 7-7, πέν. 3-5)

Οκτάλεπτα: 0-3, 4-2, 1-2, 2-0, πέν. 3-5

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Καζάζης 1, Τοράκης, Πρέκας, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 1, Μπιτσάκος Χρ. 1, Καρούντζος 3, Φώσκολος 1, Χρυσοσπάθης 2, Τσαχιλίδης, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάντζε, Νταλάπας, Καλαϊτζής 2, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Γούνας 4, Σπούνερ, Καπετανάκης 2, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

Read Original