6 συνταγές με τα γαλατένια γλυκά της Άνοιξης

1 year ago 67
6 συνταγές με τα γαλατένια γλυκά της Άνοιξης

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή Food styling: Αντωνία Κατή

Βρισκόμαστε στα μισά της Άνοιξης που είναι η καλύτερη εποχή για φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα νωπά, ανοιξιάτικα τυριά, πρόβεια και κατσικίσια, έχουν πλούσια γεύση και περισσότερη υγρασία, είναι τόσο αφράτα, με ήπια οξύτητα, που και μόνο με ένα καλό μέλι στο πλάι τους είναι ευτυχία. Είναι και θαυμάσια πρώτη ύλη για ένα σωρό υπέροχα τυρένια και γαλατένια γλυκά. Εκτός από το cheesecake που είναι πραγματικά ένα από τα πιο δημοφιλή και κοινής αποδοχής γλυκά, υπάρχουν κι άλλα λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου γευστικά! Όπως μια υπέροχη και πρωτότυπη γαλατόπιτα με σοκολάτα, αγελαδινό γάλα και μπόλικο βούτυρο ή μια τέλεια μελόπιτα με αρωματικό μέλι, ολόφρεσκο ανοιξιάτικο τυρί και αυγά, ή ακόμη το pastel de nata, το παραδοσιακό γλύκισμα των Πορτογάλων με φύλλο σφολιάτας και βελούδινη γαλατένια κρέμα. Εξίσου ωραία ως επιδόρπια είναι και τα γλυκά με γιαούρτι όπως μια απολαυστική γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, η δροσερή, ευχάριστα ξινούτσικη γεύση της, δεν μας βαρύνει μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Και φυσικά το παραδοσιακό και αγαπημένο όλων γαλακτομπούρεκο που μπορούμε να το παραλλάξουμε λίγο και να το φτιάξουμε με φύλλο κανταΐφι αντί για Βηρητού.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.


arrow-top

Read Original