6 αγνοί, χειροποίητοι, χαλβάδες μικρών παραγωγών που ξεχωρίζουν

1 year ago 39
6 αγνοί, χειροποίητοι, χαλβάδες μικρών παραγωγών που ξεχωρίζουν

Φωτ.: Δημήτρης Βλάικος

Από το Παγγαίο μέχρι τη Σύρο, κι από τον Βόλο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα ζυμώνει χαλβά. Άλλοι ινώδεις και άλλοι τριφτοί και μπισκοτένιοι, μαστιχωτοί σαν τσίχλα ή αφρουδένιοι και ελαφριοί, σε ορισμένους μπαίνει ταχίνι ολικής άλεσης και σε άλλους προσθέτουν μετά το ζύμωμα, αμύγδαλα, σοκολάτα και άλλα έξτρα υλικά. Στη γευστική δοκιμή του γαστρονόμου, που έγινε στο μπαρ Line με 12 έμπειρους δοκιμαστές και όλους τους χαλβάδες μικρών παραγωγών που βρήκαμε στην αγορά, επιλέξαμε να δοκιμάσουμε την σκέτη, κλασική, γεύση του αγαπημένου νηστίσιμου γλυκού. Ωστόσο, σε αρκετούς συναντήσαμε προσθήκη φυτικών ελαίων που κατεβάζουν το κόστος παραγωγής τους, καθότι το σουσάμι αν και μικρό στο μάτι, είναι ακριβό. Έτσι, αφού τελείωσε η τυφλή γευσιγνωσία, βάλαμε στο μικροσκόπιο τις ετικέτες τους και ξεχωρίσαμε αυτούς που ζυμώνονται μόνο με τα λάδια του σουσαμιού και δεν περιέχουν άλλα φυτικά έλαια και πρόσθετα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr


arrow-top

Read Original