5 μαγαζιά «τσέπης» που χωράνε καλό φαγητό και έξυπνες ιδέες

1 year ago 136
5 μαγαζιά «τσέπης» που χωράνε καλό φαγητό και έξυπνες ιδέες

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Μια ελάχιστη πρόσοψη, ένας πάγκος ή τραπέζια που μετριούνται στα δάχτυλα, μαζί με γενναίες δόσεις φαντασίας και ευρηματικότητας, χαρακτηρίζουν τα «μαγαζιά τσέπης» που αγαπάμε στην Αθήνα. Ό,τι τους λείπει σε τετραγωνικά το αναπληρώνουν με έξυπνες ιδέες και ατμόσφαιρα που δύσκολα θα πετύχεις σε μεγαλύτερους χώρους. Στα πιο χαριτωμένα μικρά της πόλης στριμωχνόμαστε για ράμεν, κρασί, σάντουιτς, σούσι και όχι μόνο.

Ikigai & Ekiben Kitchen: μια ιαπωνική γωνιά που δεν μοιάζει με άλλη

5 μαγαζιά «τσέπης» που χωράνε καλό φαγητό και έξυπνες ιδέες-1

Ένας μινιόν παιδότοπος για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουλτούρας άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Σκούφου, στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια των γιορτών. Ο χώρος που φέρει την υπογραφή του Άρη Βεζενέ μπορεί να είναι μικρός, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει από το να στεγάζει όχι ένα, αλλά δύο πρότζεκτ μαζί: ένα νέας γενιάς ιαπωνικό παντοπωλείο και ένα εστιατόριο με τρεις θέσεις. Στα ράφια του βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, παλαιωμένες soy sauce, εξαιρετικά premium σησαμέλαια, πρωτότυπα αρωματικά ξίδια, σπάνια ντρέσινγκ (π.χ. γλυκό ξίδι καπνισμένο με ξύλο κερασιάς) αλλά και χειροποίητα κεραμικά Ελλήνων και Ιαπώνων καλλιτεχνών, μαγειρικά σκεύη, αξεσουάρ και ιαπωνικό μαγειρικό εξοπλισμό, όπως εκείνο τον κομψό και χαριτωμένο τρίφτη wasabi. Το κρεοπωλείο του Ikigai προτείνει όχι μόνο την ιαπωνική ράτσα Wagyu, αλλά και γενικότερα τη φιλοσοφία της ιαπωνικής και κορεατικής χασαπικής, ενώ στην κάβα κρύβεται μια αξιόλογη συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι, με ιδιαίτερη έμφαση σε συλλεκτικής αξίας, δυσεύρετες ετικέτες. Όσοι τυχεροί προλάβουν θέση στη μαρμάρινη μπάρα θα απολαύσουν ράμεν, sando, gyoza ή ένα «μυστικό» omakase menu. Για όσους δεν προλάβουν, ευτυχώς το Ekiben λειτουργεί και με take away. Γ.Π.

Σκούφου 15, Σύνταγμα, Τ/210-32.50.535

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Read Original