10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά άκρως γιορτινά

1 year ago 55

Collection, Syrah, Κτήμα Αβαντίς, Εύβοια

Κορυφαία έκφραση της ποικιλίας. Ένα κρασί με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και πολύπλοκα αρώματα μαύρων και αποξηραμένων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, γήινες νύξεις και βοτανικά στοιχεία. Θεωρείται, και όχι άδικα, από τα κορυφαία Syrah της χώρας.

Cava, Refosco-Μαυροδάφνη, Κτήμα Μερκούρη, Ηλεία

Μια ιστορία από μόνο του! Χαρμάνι Μαυροδάφνης με Refosco, μια ιταλική ποικιλία που έχουν κατακτήσει τα αδέρφια Κανελλακόπουλου. Χρονιές όπως το 2000 και το 2006 είναι ακόμα χαραγμένες στο μυαλό μου. Αν τις βρείτε πουθενά, πείτε μου!

La Tour Melas, Cabernet Franc – Merlot, La Tour Melas, Φθιώτιδα

Η πρώτη πειραματική οινοποίηση ήταν το 2003. Χρόνο με τον χρόνο γινόταν όλο και καλύτερο. Περίπου είκοσι χρόνια μετά, θεωρείται ένα από τα κορυφαία Bordeaux blends της Ελλάδας, και όχι μόνο. Παλαιώνει εξαιρετικά και είναι δύσκολο να το βρεις.

Λημνιώνα, Οινοποιείο Ζαφειράκη, Τύρναβος

Η Λημνιώνα του Χρήστου Ζαφειράκη είναι ένα κρασί μοναδικής ποιότητας και προσιτής τιμής, που θα σας λύσει τα χέρια σε δύσκολους γαστρονομικούς συνδυασμούς. Αν βρείτε παλιές χρονιές, μην τις χάσετε.

Clos Stegasta, Μαυροτράγανο, Τηνιακοί Αμπελώνες, Τήνος

Σε έναν σεληνιακό αμπελώνα παράγεται αυτό το μεγάλο κρασί, αναγνωρισμένο εντός και εκτός συνόρων. Σύμβουλος αμπελουργός ο Stéphane Derenoncourt, από τους πιο επιδραστικούς διεθνώς, ενώ οινολόγος είναι ο Θάνος Γεωργιλάς με σπουδαία προϋπηρεσία στα οινοποιεία Opus One και Château Latour.

Διααβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Read Original